Werkwijze fotoshoot

Sommige mensen vinden het moeilijk om een verwachting te schetsen van een fotoshoot. Zo wordt vaak de vraag gesteld: ‘Mijn hond kan geen commando’s’ of ‘Mijn hond is heel erg druk, is dit erg?’’ en vragen zoals ’Mijn hond kan niet los, kun je de lijn weghalen op de foto’s?’. Dit is allemaal geen probleem!

     

Het is volkomen begrijpelijk dat niet alle honden zonder lijn de deur uit kunnen of dat sommige honden ontzettend druk zijn. Dit geeft allemaal niks. Inmiddels heb ik ervaring met allerhande soorten honden en eigenschappen. Het is juist de kunst om honden op de foto te zetten, wanneer ze dit zelf niet doorhebben. Een fotoshoot is voor iedere hond, voor ieder ras en voor iedere leeftijd geschikt.

      

De fotoshoot!

Een ontspannen en positieve sfeer tijdens de fotosessie is belangrijk. Een heerlijke wandeling, waarbij ook foto’s worden gemaakt.

     

Honden voelen haarfijn aan als de situatie anders is dan normaal. Dit kan er voor zorgen dat de hond niet op de foto staat, zoals jij hem of haar kent. Het wandelen combineren met het maken van foto’s zorgt ervoor dat de hond kan ontspannen. Zonder dat de hond het al te veel door heeft maak ik de foto’s. Ik speel in op de situatie en maak op de juiste momenten de foto. Dit is soms snel schakelen, maar dat maakt het extra leuk.

      

Zo is de fotoshoot op zichzelf ook een hele ervaring. Het neemt 60 a 90 minuten in beslag en dit wordt gezien als een leuk uitje. Een gezellig praatje, de talenten van het fotomodel en de omgeving zorgen voor een leuke activiteit.

      

Het kan soms helpen als de baas het favoriete speeltje bij heeft en natuurlijk niet te vergeten wat lekkers. Honden doen eigenlijk alles voor een lekker snoepje! Dit kan van pas komen tijdens de fotoshoot. Daarnaast ben je natuurlijk vrij om mee te nemen wat je leuk vindt. Zo nemen sommige baasjes verschillende halsbandjes, strikjes of accessoires mee. Ga je zelf ook op de foto? Dan adviseer ik altijd om neutrale kleding te dragen. Iets wat je over een aantal jaar ook nog leuk vindt staan op de foto.

       

De foto’s

Misschien wel het belangrijkste van allemaal, de foto’s! Als je op mijn website of Instagram kijkt zie je de sfeer die wordt neergezet op de foto. Ik probeer altijd rustige natuurtinten te combineren met de hond. Op deze manier blijft het natuurlijk en komt jouw trouwe viervoeter mooi naar voren op de foto’s.

      

Indien je hierin speciale wensen hebt, geef het aan en dan houden we daar rekening mee. Denk hierbij aan het weghalen van de tuig, een specifiek plekje of een kleurbewerking zoals zwart-wit. Onder aan de pagina vind je een aantal voorbeelden met betrekking tot het weghalen van elementen uit foto's.

     

Het is altijd heel erg fijn om te horen dat mensen ontzettend blij zijn met de foto’s. Dit geeft voldoening en daarvoor doe je het allemaal.

 

Interesse in een fotoshoot?

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in een fotoshoot? Neem vrijblijvend contact op! Dit kan via verschillende kanalen, bijvoorbeeld Social Media, E-mail of via WhatsApp. Ik probeer altijd binnen één werkdag te reageren.

 


 info@hondencentrumfocus.nl

 06 - 28409676

                   Noord-Brabant                

 

 Kim Stacey Hondenfotografie is een onderdeel van Hondencentrum Focus

Alle foto's op de website zijn eigendom van Kim Stacey Hondenfotografie.