Honden fotoshoot: Jess & Suus

Een kijkje achter de schermen bij een hondenfotograaf! Hoe gaat dat nou eigenlijk? Moet een hond goed kunnen luisteren of los kunnen?

 

De fotoshoot met Jess & Suus was een leuke uitdaging. Twee jonge honden waarvan de eigenaar liever niet had dat deze los zouden lopen. Deze keuze respecteer ik volledig als fotograaf, omdat ik geen gevaarlijke situaties wil tijdens een fotoshoot

 

Tijdens een ontspannen stukje wandelen zoek ik als, hondenfotograaf, de geschikte momenten om te fotograferen. Honden kunnen lekker wandelen, snuffelen en rond kijken. Op het moment dat ik het juiste beeld zie, schiet ik het plaatje! Hierbij sta ik als fotograaf in de meest bijzonder posities. Vaak lig ik plat op de grond of ga ik juist achter een boom staan om diepte te creëren in de foto. Daarnaast is het natuurlijk soms wel fijn als de hond op commando kan blijven, zitten of liggen. Als dit niet kan, is dit totaal niet erg. Zoals hierboven omschreven lukt het ook tijdens een ontspannen wandeling.

 

Indien honden niet los kunnen, is er de mogelijkheid om dit achteraf op de computer te bewerken. Sommige baasjes vinden een lijn op de foto geen probleem, andere hebben liever dat de hond 'los loopt' op de foto. 

 

Tijdens de nabewerking let ik ook nog op andere kleine zaken, zoals bijvoorbeeld schone ogen, viezigheid en storende achtergrond elementen. In het nabewerken van de fotoshoot resultaten gaat veel tijd zitten. Ik controleer elke foto en zorg dat de klant de mooiste en beste resultaten ontvangt.

 

De eigenaar van Suus & Jess was erg blij met de geleverde foto's en dit doet mij als hondenfotograaf erg goed! Het is fijn om mensen een mooie herinnering te geven. 

 

Kim Stacey Fotografie.

Eindhoven, Noord-Brabant

Uw hondenfotograaf!

 info@hondencentrumfocus.nl

 06 - 28409676

                   Noord-Brabant                

 

 Kim Stacey Hondenfotografie is een onderdeel van Hondencentrum Focus

Alle foto's op de website zijn eigendom van Kim Stacey Hondenfotografie.